Alapjában véve nagyon szeretem a leveseket, és igyekszem is minden nap fogyasztani. Télen pedig különösen jólesik egy ilyen forró vitaminadag.
- olívaolaj
- 3 db sárgarépa
- 1 kis darab zeller
- 1 kisebb vöröshagyma
- só
- kevés őrölt kömény
- 5 db kelbimbó
- 3 nagyobb gomba
- néhány csontos gyöngytyúk darab
- 1/2 csirkemell
- 3 bő maréknyi zöldbab (fagyasztott)
Az olívaolajon kissé megpároltam / pirítottam a felkarikázott sárgarépát, a zellert és a vöröshagymát. Ezután felöntöttem kb. 1,5 liter vízzel, sóztam, kevés köménnyel ízesítettem. Ezután adtam hozzá a félbevágott kelbimbót és a vastagabb szeletekre vágott gombát, majd a csontos húsokat és a felkockázott csirkemellet. Amikor minden majdnem megpuhult, a zöldbab is belekerült, és készre főztem a levest.