recept

Kókusztejes vöröslencseleves

Egyik kedvenc alapanyagomból, a vöröslencséből készítettem már főzeléket, itt az ideje, hogy egy nagyon finom levest is megmutassak nektek. Ötlet innen.

  • extra szűz olívaolaj
  • 2 nagyobb újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • diónyi friss gyömbér
  • 1 bő tk. currypor
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 300 g vöröslencse
  • 200 ml kókusztejszín

Az olívaolajon párolni kezdtem a felkarikázott újhagymát, majd hozzáadtam a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért. Amikor megpuhultak, hozzáadtam a curryport. Kevés pirítás után következett a reszelt sárgarépa és a vöröslencse. Kb. másfél liter vízzel felöntöttem, sóztam, majd addig főztem a levest lassú tűzön, amíg minden alapanyag megpuhult. Végül kókusztejszínnel habartam.

7-8 adag lesz belőle