Gyakran vásárolunk tonhalkonzervet, de eddig leginkább salátában használtam, mint például itt, itt vagy itt, de készült belőle már reggelire való kence is, itt, illetve tésztához is gyakran használom, a receptet itt találjátok. Most egy villámgyors fasírtot készítettem belőle.
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 tonhalkonzerv (150 g, sós lében, nem olajos!)
- 1 tojásfehérje
- 2 ek. zabpehely
- só, frissen őrölt bors
- kapor
- extra szűz olívaolaj
- szezámmag
A paprikákat félbevágtam, magházukat eltávolítottam. A tonhalkonzervet villával összetörtem, elkevertem a tojásfehérjével, a zabpehellyel, sóval, borssal és kaporral. Olívaolajjal kikent tűzálló tálba helyeztem a fél paprikákat, a tonhalas masszát elosztottam bennük, majd szezámmaggal bőven megszórtam a tetejüket. Előmelegített sütőben sütöttem készre.
Fehérborecetes uborkasalátával tálaltam.
2 kiadós adag lett belőle