A piacon már tobzódunk a zöldségekben, és igen, végre itt a nagy kedvencem, a sóska is. Klasszikus családi receptet alakítottam át ebben az esetben is.
- 3-4 ek. extra szűz olívaolaj
- 1000 g friss sóskalevél
- só
- nádcukor vagy egyéb édesítőszer ízlés szerint
- 2 merőkanálnyi sűrű rizstej (a házi rizstej receptjét hamarosan hozom!)
- 6-8 újburgonya
- fejenként 1-2 tojás (vagy tojásfehérje)
Az olívaolajat felforrósítottam, majd rádobtam a megtisztított (vastag erektől megszabadított) sóskaleveleket. Enyhén sóztam, majd kevés vizet aláöntve fedő alatt puhára pároltam. Amikor megpuhult, nádcukorral édesítettem, majd a rizstejjel összeforraltam.
Az újburgonyát hasábokra vágtam és sós vízben megfőztem.
A tojásokat / tojásfehérjéket (a képen az utóbbit látjátok, szeletekre vágva) kevés olívaolajon tükörtojásként készítettem el.
4 adag lesz belőle