recept

Padlizsánkrém

Nem emlékszem már pontosan, hogy kitől tanultam ezt a receptet, de nálunk ez a padlizsánkrém az abszolút kedvenc.

  • 3 közepes padlizsán
  • 1 lila hagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 1-2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2-3 ek. light majonéz

A padlizsánokat hosszában félbevágtam, bekockáztam úgy, hogy ne vágjam át teljesen a héját, és sütőben alaposan megsütöttem (parázson, egészben sütve még finomabb a végeredmény).

A lila hagymát apró kockákra vágtam, majd elkevertem a héjától megszabadított sült padlizsánnal. Sóztam, borsoztam, majd kevés olívaolaj, illetve majonéz hozzáadásával pürésítettem.

Élesztőmentes, teljes kiőrlésű kiflivel, valamint friss zöldségekkel tálaltam

Kb. 4 adag lesz belőle