Nem emlékszem már pontosan, hogy kitől tanultam ezt a receptet, de nálunk ez a padlizsánkrém az abszolút kedvenc.
- 3 közepes padlizsán
- 1 lila hagyma
- só, frissen őrölt bors
- 1-2 ek. extra szűz olívaolaj
- 2-3 ek. light majonéz
A padlizsánokat hosszában félbevágtam, bekockáztam úgy, hogy ne vágjam át teljesen a héját, és sütőben alaposan megsütöttem (parázson, egészben sütve még finomabb a végeredmény).
A lila hagymát apró kockákra vágtam, majd elkevertem a héjától megszabadított sült padlizsánnal. Sóztam, borsoztam, majd kevés olívaolaj, illetve majonéz hozzáadásával pürésítettem.
Élesztőmentes, teljes kiőrlésű kiflivel, valamint friss zöldségekkel tálaltam
Kb. 4 adag lesz belőle