Barátnőkkel nemrég ettünk egy egész jó kis olasz étteremben, ami után itthon is kedvet kaptam egy finom tésztaételhez.
- 60 g durum penne
- só
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 kisebb vöröshagyma, vékonyra szeletelve
- 4 aszalt paradicsom, apró kockákra vágva
- 4 gerezd fokhagyma, szeletelve
- 2 nagyobb paradicsom,héj nélkül, apró kockákra vágva
- só, frissen őrölt bors
- chili pehely
- 1 kk. oregánó
- 1 kk. bazsalikom
- 1/2 kk. kakukkfű
- 1/2 kk. majoránna
- csipetnyi rozmaring
- 15 db fekete olívabogyó
A tésztát sós vízben megfőztem.
Az olívaolajon megpároltam a vöröshagymát és az aszalt paradicsomot. Kis idő múlva hozzáadtam a fokhagymaszeleteket is. Amikor már minden szépen megpirult-puhult, jöhettek hozzá s friss paradicsomkockák is (előtte mindkét végüket kereszt alakban bevágtam, majd forrásban lévő vízzel leöntöttem őket, így 1 perc múlva már könnyű volt lehúzni a héjukat).
A paradicsomos szószt sóztam, borsoztam, fűszereztem, majd az egészet jól összeforraltam.
Végül belekevertem a tésztát. Az olívabogyót csak a végén adtam hozzá, amikor már levettem az ételt a tűzhelyről.
1 kiadós adag lesz belőle