Ha nyár, akkor tökfőzelék :), gyerekkorunk óta elválaszthatatlanul hozzátartozik a forrósághoz. Most annyit újítottam, hogy tejtermék nélkül készítettem.
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 3 újhagyma a zöld szárával együtt
- 1 tk. pirospaprika
- 1 nagyobb főzőtök
- só, frissen őrölt bors
- 1 nagy csokor kapor
- 2 tk. keményítő
- 200 ml rizstejszín
- frissen facsart citromlé
A feltéthez:
- harcsafilé
- teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- tojás
- zabkorpa
Az olívaolajon megpároltam a felkarikázott újhagymát. A tűzről lehúzva pirospaprikát szórtam rá, gyorsan elkevertem, majd fél pohárnyi vízzel felöntöttem. Beledobtam a legyalult tököt, sóztam, borsoztam, apróra vágott kaporral ízesítettem. Ha szükséges, lehet hozzá még vizet adni. Amikor megpuhult, a keményítőt kevés hideg vízzel elkevertem, a tökbe kevertem. Rizstejszínnel habartam. A citromlevet csak akkor adtam hozzá, amikor levettem a tűzhelyről.
A sózott harcsafilét a lisztbe, tojásba, zabkorpába paníroztam, majd kevés extra szűz olívaolajon sütöttem készre.
Kb. 4 adag lesz belőle