Kedves kolléganőm gyakran vásárol magának sós tönkölykekszet. Mivel nagyon szeretjük, megpróbáltam itthon is reprodukálni az összetevők listája alapján. Sikerrel. :) A keksz tojás-, élesztő-, és sütőpormentes.
- 150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 50 g tönkölykorpa
- 6 ek. extra szűz olívaolaj
- só
- kb. 150 ml víz (óvatosan adjuk hozzá, figyeljük a tészta állagát)
- szezámmag
A hozzávalókat alaposan elkevertem, a vízzel óvatosan bántam, figyeltem, hogy annyi kerüljön bele, amennyivel rugalmas, nem töredező tésztát kapok. Szilikonnal bélelt tepsibe tettem, vékonyra nyújtottam, apró darabokra vágtam, majd szezámmaggal megszórtam. Alacsony hőfokon sütöttem / szárítottam.
1 gáztepsinyi vékony keksz lesz belőle