A Klasszikus szódás kenyér mellett, amit leggyakrabban sütök, szerettem volna más irányban is kísérletezni, és ez a kenyér “sült ki” a próbálkozásokból. :)
- 250 g teljes kiőrlésű rozsliszt
- 150 g zabpehely
- 1 tk. só
- 1 kk. szódabikarbóna
- 2 ek. szezámmag
- 2 ek. lenmag
- 2 k. darált dió
- 200 ml rizstej (vagy egyéb növényi tej)
- 200 ml víz
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
A hozzávalókat alaposan összedolgoztam, őzgerinc formába simítottam, és előmelegített sütőben kb. 50-60 perc alatt készre sütöttem. Nagyon gazdag, kiadós kenyér, pirítva is finom.
A képen az idei év első lecsójával tálaltam :) (1 ek. extra szűz olívaolaj, 1 nagyobb újhagyma, 1 paprika, 2 paradicsom, só, frissen őrölt bors.)
A kenyérből kb. 18 szelet lesz