recept

Magvas kenyér (és az első lecsó ebben az évben :) )

A Klasszikus szódás kenyér mellett, amit leggyakrabban sütök, szerettem volna más irányban is kísérletezni, és ez a kenyér “sült ki” a próbálkozásokból. :)

  • 250 g teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 150 g zabpehely
  • 1 tk. só
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 2 ek. szezámmag
  • 2 ek. lenmag
  • 2 k. darált dió
  • 200 ml rizstej (vagy egyéb növényi tej)
  • 200 ml víz
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj

A hozzávalókat alaposan összedolgoztam, őzgerinc formába simítottam, és előmelegített sütőben kb. 50-60 perc alatt készre sütöttem. Nagyon gazdag, kiadós kenyér, pirítva is finom.

A képen az idei év első lecsójával tálaltam :) (1 ek. extra szűz olívaolaj, 1 nagyobb újhagyma, 1 paprika, 2 paradicsom, só, frissen őrölt bors.)

A kenyérből kb. 18 szelet lesz