Mautner Zsófi receptjét, a kókusztejes-paradicsomos csirkét alakítottam át húsmentesen – szerintem így is nagyon ütős recept. :)
- 1 fej karfiol
- só, frissen őrölt bors
- 1 nagyobb főzőhagyma
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 4 szelet friss gyömbér
- extra szűz olívaolaj
- 2 tk. garam masala
- 1 kk. pirospaprika
- 300 ml kókusztej
- 300 ml sűrű paradicsomlé
- vadrizs a tálaláshoz
A karfiolt sós, borsos vízben félpuhára főztem.
A hagymát, fokhagymát és gyömbért aprítógépben pürésítettem. Extra szűz olívaolajon kezdtem el párolni a masszát. Ezután belekevertem a garam masalát és a pirospaprikát. Nagyon rövid ideig együtt pirítottam, majd felöntöttem a kókusztejjel és paradicsomlével, amit előzőleg alaposan elkevertem. Ebben a fűszeres lében pároltam puhára a karfiolt.
Vadrizzsel tálaltam.
4-5 adag lesz belőle