Egy másik nyers “cheesecake” már szerepelt korábban a blogon, a receptet itt találjátok, az is nagyon ízlett nekünk, azonban ez a csokis verzió minden várakozásunkat felülmúlta. Egy jó aprítógép segítségével kb. 10 perc alatt összeállítható. Az alap Varga Gábor Reform desszertek c. szakácskönyvéből származik.
- 90 g datolya
- 100 g dió
- 30 g zabpehely
- 1 kisebb avokádó
- 1 nagyobb banán
- 1 ek. méz
- 1 ek. kakaópor
- 1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
- 2 ek. chia mag
A datolyát, a diót és a zabpelyhet aprítógépben alakítottam egynemű masszává, majd műanyag fóliával kibélelt 18 cm-es formába nyomkodtam. 1 órára a fagyasztóba tettem.
A krémhez szintén aprítógépben kevertem el az avokádót, a banánt, a mézet és a kakaóport. Ez tulajdonképpen nem más, mint a sokak által szeretett avokádós csokikrém, ami nagy sikert aratott korábban itt a blogon is :). Ezt kicsit továbbalakítva mézeskalács fűszerkeverékkel ízesítettem, majd a chia magot belekeverve az alapra simítottam.
Egy éjszakát állt a hűtőben, másnap már szeletelhető (a teteje kicsit lágy marad, de tartja a torta alakját).
6 szelet lesz belőle