A szilveszteri asztal nélkülözhetetlen része a sör- és borkorcsolyák, egyéb nasik tömkelege.
Én próbáltam ezeket a nassolnivalókat is egészséges formába önteni, ebben nagy segítségemre volt az új Vegán szakácskönyvem, amiből ezt a kiváló receptötletet is merítettem.
- 75 g száraz csicseriborsó (egy éjszakára beáztatva)
- só
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 1/2 kezeletlen héjú bio citrom frissen facsart leve és héja
- 2 kk. őrölt paprika
- 1 kk. őrölt kurkuma
A beáztatott csicseriborsót sós, szódabikarbónás vízben puhára főztem. Leszűrtem, leöblítettem, hagytam kihűlni.
Az olívaolajat, a citromlevet, a paprikát és a kurkumát egy keverőtálban alaposan elkevertem, majd a csicseriborsót beleforgattam. Ha szükséges, meg is sózhatjuk a pácot.
Előmelegített sütőben, sütőpapírral borított tepsiben, alacsony hőfokon sütöttem készre / ropogósra a rágcsálnivalót. (Közben ne felejtsük el átkeverni néhányszor, hogy minden oldala átsüljön!)