Szeretek itthon kekszet tartani, kellemes majszolni-való a kávé mellé, vagy csak úgy felkap az ember egyet-kettőt, mikor munkába indul, és egy gyümölcs társaságában kész is van a tízórai.
Legutóbb éppen ezt a mindenmentes verziót sütöttem.
- 2 ek. NEM zsírtalanított lenmagliszt + 5 ek. víz
- 125 g zsírtalanított mandulaliszt
- 75 g zsírtalanított kókuszliszt
- 85 g bio mazsola
- 1 ek. DW Édes folyékony édesítőszer
- 100 ml rizstej
- 1 kezeletlen héjú bio citrom reszelt héja
A lenmaglisztet elkevertem a vízzel és 10 percig állni hagytam – ekkorra zselés állagot öltött.
Elkevertem a mandula – és kókuszliszttel, a mazsolával, az édesítőszerrel, a rizstejjel és a reszelt citromhéjjal. Alaposan összegyúrtam a tésztát, majd 30 percig hűtőszekrényben hagytam pihenni.
Ezután vizes kézzel diónyi golyókat formáltam, amiket sütőpapírral borított tepsibe helyeztem, kézzel ellapogattam és előmelegített sütőben kb. 10 – 12 perc alatt (eközben egyszer megfordítva) készre sütöttem
Kb. 25 keksz lesz belőle