Nagyon ritkán van olyan alkalom, hogy két nap ugyanazt eszem, és ez ugyanígy igaz a reggelire is. Emiatt folyamatosan kísérletezem új formákkal, ízekkel. Mivel a kukoricaleves rendszeres vendég az ebédlőasztalunkon, arra gondoltam, miért ne lehetne ez a páratlan ízkombináció egy gyors, munkahelyre is elvihető reggeli része?

Fantasztikusan finom lett a végeredmény, ne habozzatok kipróbálni! :)

  • 1 + 6 ek. extra szűz olívaolaj
  • 15 cm-nyi póréhagyma (fehér része, vékony karikákra vágva)
  • 1/2 doboz bio konzerv kukorica, leszűrve, átmosva
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • frissen őrölt bors
  • 250 g tk. tönkölyliszt
  • 1 tk. tengeri só
  • 1 tk. foszfátmentes sütőpor
  • 250 ml rizstej

1 ek. olívaolajon puhára pároltam a póréhagymát és a fokhagymát. Amikor  megpuhultak, hozzáadtam a kukoricakonzervet, kakukkfűvel és borssal fűszerezve lassú tűzön összemelegítettem, hogy az ízek átjárják a kukoricát.

Egy keverőtálba szitáltam a tönkölylisztet, sóztam, elkevertem a sütőporral, majd miután kihűlt, a hagymás – fűszeres kukoricával. 250 ml rizstejjel és 6 ek. extra szűz olívaolajjal összedolgoztam, majd 12 muffin kapszliba kanalaztam és közepesen meleg sütőben készre sütöttem. Tűpróbával ellenőriztem, hogy teljesen átsült-e.

Forró teával fogyasztottuk, nagyon finom! :)

12 muffin lesz belőle