Így a tél vége felé már nagyon ki vagyunk éhezve a harsogó színekre, és mivel a paradicsomos káposzta hatalmas kedvenc nálunk, arra gondoltam, miért ne működhetne ez az étel zöldbabbal is – ami éppen a fagyasztóban várt feldolgozásra.
És valóban működik, sőt, nagyon finom egytálétel lett belőle! :)
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 fej lila hagyma, vékony szeletekre vágve
- 3 gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva
- 350 g zöldbab (fagyasztott)
- 500 ml passata di pomodoro (sűrű paradicsomlé)
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 2 babérlevél
Az olívaolajon puhára pároltam a lila hagymát. Amikor majdnem megpuhult, hozzáadtam a fokhagyma szeleteket is, majd addig pároltam – pirítottam őket, amíg szinte teljesen megpuhultak.
Hozzáadtam a zöldbabot. Sűrű paradicsomlével öntöttem fel; sóztam, borsoztam és babérlevéllel fűszereztem.
Addig főztem, amíg a zöldbab megpuhult, a szósz pedig besűrűsödött.
Rozskenyérrel tálaltam. (Ha gluténérzékeny vagy, gluténmentes kenyérrel fogyaszd!)
3 adag lesz belőle