Szeretem a muffinokat, mert egyszerűen összekeverem, megsütöm őket, majd csomagolhatom is tízóraira. Most is egy ilyen egyszerűségében is nagyon finom muffin következik. :)

  • 200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 25 g zsírszegény holland kakaópor
  • 25 g karobpor
  • 45 g DW 4:1 édesítőszer (vagy ennek megfelelő mennyiségű – kb. 150 g cukornyi – egyéb édesítőszer)
  • 1/2 cs. foszfátmentes sütőpor
  • 260 ml mandulatej (vagy egyéb növényi tej)
  • 6 ek. extra szűz olívaolaj
  • mentazselé a közepébe (én Dániából kaptam a testvéremtől, elhagyható, vagy egyéb lekvárral is pótolható)

Egy keverőtálban alaposan elkevertem a lisztet, a kakaó- és karobport, az édesítőszert és a sütőport.

A mandulatejet meglangyosítottam, elkevertem az olívaolajjal, majd a száraz hozzávalókkal alaposan összedolgoztam.

12 muffin kapszlit félig megtöltöttem tésztával, egy kanálkányi mentazselét tettem rá, majd beborítottam ugyanannyi tésztával.

Előmelegített sütőben kb. 25 – 30 perc alatt sütöttem készre (tűpróbával ellenőriztem a sütit)

12 muffin lesz belőle