Így a tél vége felé már nagyon ki vagyunk éhezve a harsogó színekre, és mivel a paradicsomos káposzta hatalmas kedvenc nálunk, arra gondoltam, miért ne működhetne ez az étel zöldbabbal is – ami éppen a fagyasztóban várt feldolgozásra.

És valóban működik, sőt, nagyon finom egytálétel lett belőle! :)

  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 fej lila hagyma, vékony szeletekre vágve
  • 3 gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva
  • 350 g zöldbab (fagyasztott)
  • 500 ml passata di pomodoro (sűrű paradicsomlé)
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 2 babérlevél

Az olívaolajon puhára pároltam a lila hagymát. Amikor majdnem megpuhult, hozzáadtam a fokhagyma szeleteket is, majd addig pároltam – pirítottam őket, amíg szinte teljesen megpuhultak.

Hozzáadtam a zöldbabot. Sűrű paradicsomlével öntöttem fel; sóztam, borsoztam és babérlevéllel fűszereztem.

Addig főztem, amíg a zöldbab megpuhult, a szósz pedig besűrűsödött.

Rozskenyérrel tálaltam. (Ha gluténérzékeny vagy, gluténmentes kenyérrel fogyaszd!)

3 adag lesz belőle