Hihetetlenül finom és egyszerű étel; a recept a Zöldséget minden napra! című szakácskönyvből származik.
Ha valóban gyorsan elkészülő ebédet szeretnétek, érdemes a csicseriborsót előre megfőzni vagy konzervet használni.
- 150 g száraz csicseriborsó egy éjszakára beáztatva
- 125 g gluténmentes conchigliette tészta (vagy más apró tészta)
- 2 ek. extra szűz olívaolaj + a tésztafőzéshez
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- ízlás szerinti chili pehely
- tengeri só, frissen őrölt bors
- friss petrezselyemzöld
- balzsamecetes rukkola saláta a tálaláshoz
A csicseriborsót sós vízben puhára főztem (kb. 60 perc alatt), leszűrtem.
A tésztát szintén sós, olívaolajos vízben főztem puhára.
Az olívaolajat felmelegítettem, de nem hevítettem. A zúzott fokhagymát és a chili pelyhet illatosra pirítottam – a fokhagyma ne barnuljon meg!
Végöl alaposan elkevertem a csicseriborsót, a tésztát és a fűszeres olajat.
Ha szükséges, tengeri sóval és frissen őrölt borssal igazíthatunk az ízén.
Friss petrezselyemmel és balzsamecetes salátával fogyasztottuk.
2 kiadós adag lesz belőle