cukormentes főétel főétel mentes étkezések szójamentes tejmentes tojásmentes uj_recept vegán receptek

Zöldfűszeres – mustáros karalábéfőzelék (tejmentes)

Gyönyörű bio karalábé kacsintgatott rám a kamrapolcról, és egy főzelékimádó családban mi más is készülhetett volna belőle, mint főzelék? :)

  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2 újhagyma zöld része, szeletelve
  • 400 g karalábé, felkockázva
  • só, frissen őrölt bors
  • 1,5 tk. szárított medvehagyma
  • 3/4 ek. szárított tárkony
  • 1 tk. mustár (vagy ízlés szerint)
  • 100 ml zabtejszín
  • 2 kk. étkezési keményítő

Az olívaolajon megpároltam a zöld hagymaszárat.

Hozzáadtam a karalábét, sóztam, borsoztam, majd néhány perc múlva felöntöttem, annyi vízzel, ami éppen ellepi. Medvehagymával és tárkonnyal fűszereztem, majd fedő alatt pároltam – szokásom szerint nem teljesen puhára, hanem még éppen roppanósra.

Amikor a megfelelő puhaságot elérte, mustárral finomítottam rajta, majd zabtejszínnel habartam (hőkiegyenlítés!!).

Végül az étkezési keményítőt hideg vízben feloldottam, ezzel sűrítettem a főzeléket.

Vöröslencse fasírttal tálaltam (bioboltban vásárolt alapból készült)

2 adag lesz belőle