Egyik nap ellenállhatatlan vágy tört rám egy nagy tányér hazai ízeket idéző brassói iránt…
Azonnal neki is álltam elkészíteni, természetesen a lehető legzsírszegényebb módon. Az étel teljes mértékben hozta a megszokott otthon-ízt és illatot, ha szeretnétek kipróbálni egy új változatot, ajánlom figyelmetekbe a lenti receptet. :)
A páchoz:
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- tengeri só, frissen őrölt bors
A sült harcsakockákhoz:
- a fenti páclé
- 600 g harcsafilé, nagyobb kockákra vágva
- 3 csapott kk. őrölt pirospaprika
A sült burgonyához:
- 800 g burgonya, felkockázva
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- frissen őrölt bors
- a befejezéshez tengeri só
Továbbá:
- 1 csészényi párolt zöldborsó
- bio csalamádé a tálaláshoz
A páclé hozzávalóit alaposan elkevertem. Beleforgattam a harcsakockákat, félretettem és állni hagytam.
Eközben a burgonyát összeforgattam az olívaolajjal. Sütőpapírral borított tepsire halmoztam, majd őrölt borssal fűszereztem. Előmelegített sütőben, többször átkeverve ropogósra sütöttem. Csak azután sóztam meg, miután elkészült és a sütőből kivéve állt egy kicsit, hogy ne puhuljon meg.
A bepácolt harcsafilét teflon serpenyőben sütöttem ropogósra, 3 adagban. Amikor egy-egy adag elkészült, üvegtálba halmoztam, és a még langyos haldarabokat megszórtam adagonként 1-1 csapott kk. őrölt pirospaprikával.
Végül elkevertem a halat, a sült burgonyát és a párolt borsót és az ételt csalamádéval tálaltam.
Jó étvágyat hozzá!
3 – 4 adag lesz belőle