Évekkel ezelőtt kezdtem el gasztroblogokat olvasni, és még mindig van néhány kedvencem az akkori időkből…

És képzeljétek! 2009 óta van a fejemben, hogy elkészítem Napmátka gombalevesét, és csak most jutottam végül oda!! Nálunk a tejszínes / tejfölös, vagy a “magyaros” verzió ismert, így kíváncsian vártam a végeredményt. :)

Egyszerűségében tökéletes, ami jólesően felmelegít egy ilyen ősziesbe hajló téli estén…

 

  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 500 g csiperkegomba, nagyobb kockákra vágva
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • sok-sok frissen őrölt bors

Az olívaolajon párolni kezdtem a gombát és a petrezselyemzöldet. Néhány perc múlva felöntöttem 1 liter vízzel. Sóztam borsoztam, és végig alacsony lángon, gyöngyözve főztem. amíg a leves gazdag, sötét színű lett és átvette a hozzávalók zamatát, ez kb. 45-50 percet vett igénybe.

Bőséges adag lett, 4-5 személynek elegendő