Nagyon szeretem azokat a recepteket, ahol a zöldségek elrejthetők, így azok is fogyasztják őket, akik egyébként elzárkóznak a “túl zöld” ételektől. :)
Ez a süti, ami a lakásfelújításunk előtt egy villámfotó előtt készült :), éppen ilyen. Hosszas hallgatás után a recept is megérkezett, íme!
Cukkiniszezonban kötelező! :)
A kiváló recept innen van.
- 1,5 csésze kókuszvirág cukor
- 0,5 csésze extra szűz olívaolaj
- 1 csésze bio fehér tönkölyliszt
- 1 csésze bio teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 0,25 csésze zsírszegény holland kakaópor
- 1 tk. só
- 1,5 tk. szódabikarbóna
- 2 csésze reszelt cukkini, enyhén kicsavarva
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
A kókuszvirág cukrot kikevertem az olívaolajjal. Egy másik tálban összekevertem a kétféle lisztet, a kakaóport, a sót és a szódabikarbónát.
A “nedves” (olajos) és a “száraz” (lisztes) keveréket ezután alaposan elkevertem, majd hozzáadtam a cukkinit és a vaníliát is. Innen kézzel dolgoztam tovább, alaposan egyneművé változtatva a tésztát.
A tésztát sütőpapírral borított formába egyengettem, majd előmelegített sütőben készre sütöttem (kb. 40-45 perc). Tűpróbával ellenőriztem, hogy kellőképpen átsült-e a süti.
Nagyon finom, könnyű, 1-2 nap múlva is fogyasztható süti. Ha marad belőle… :)