Saláta füstölt pisztránggal, tahinis öntettel (gluténmentes, tejmentes recept)

A hosszú hétvége utolsó napja a lakásfelújítás utolsó napját is jelentette egyben. Végre minden a helyére került, és boldog megelégedéssel vettük birtokba megújult kis otthonunkat. :)

Ezért cserébe viszont késő délután kaptunk észbe, hogy igen régen volt már az a bizonyos reggeli. Szerencsére bőven volt itthon mindenféle finomság, így összedobtam egy jó kis salátát.

 

A salátához:

  • 1 kisebb lila káposzta fele (kb. 200 g), nagy lyukú reszelőn lereszelve
  • himalája só
  • 2 sárgarépa, hámozóval vékony szeletekre vágva
  • 4 paradicsom, szeletelve
  • 1 zöld színű paprika, szeletelve
  • 2 szelet füstölt pisztráng (késztermék)

Az öntethez:

  • 2 ek. tahini
  • 1 ek. mustár
  • 2 ek. víz
  • 1 tk. fokhagymapor
  • himalája só, frissen őrölt bors

A tálaláshoz:

  • pita (vagy lepénykenyér, pirított kenyér – elhagyható) – a képen látható pita glutént tartalmaz, gluténérzékenyek válasszanak hozzá gluténmentes terméket!

Szerintem kitaláltátok :), hogy a saláta hozzávalóit elrendeztem egy tálon, az öntet hozzávalóit pedig egy kisebb befőttesüvegben összeráztam.

A salátát az öntettel meglocsoltuk, majd pirított pitával fogyasztottuk.

2 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár