ajánló életmód utazás

Képes Gasztronómiai Kalandozások: Párizs

Párizsba beszökött az ősz, méghozzá a csodás, színes ősz, és milyen gyönyörű volt! :) Hatalmas élmény volt 10 év után visszatérni Párizsba, amit ezúton is köszönök Dia barátnőmnek.

Azt már megmutattam, milyen palacsintát sütöttünk, milyen levest vacsoráztunk, és milyen finom lazaccal várt engem kedves barátnőm, most azonban legfőbb ideje, hogy a két legnagyobb élményt jelentő “eat-out” falatozásunkat is bemutassam nektek.

Ha szeretnétek megnézni a csigát, amit igen, nem hagyhattam ki :), kukkants be hozzánk a Facebook-oldalunkra, a csiguszoknak nem szánok külön bejegyzést :).

Dia barátnőm hatalmas lelkesedéssel mesélt arról, milyen csuda klassz helyet talált Párizs zsidó negyedében. Nosza, nyakunkba is vettük a várost, és valóban megtaláltuk a helyet, ami engem is levett a lábamról…

Miznon

A hely felé sétálva már éreztem, hogy valami van a levegőben… Dia elmondása szerint a hely legtöbbször tele van, és valljuk be, nem véletlenül! Már kívülről is hívogató a hely a tágra nyílt ajtókkal, ahol barátságosan mosolyog felénk a személyzet…

 

De ha vetünk egy pillantást az “étfalra”, már biztosak lehetünk benne, hogy igen, jó helyen járunk! :) Vegánok és húsevők is bőven találnak maguknak finom falatokat!

 

Az itt-ott fellelhatő friss zöldségek pedig nem csupán dekorációs célt szolgálnak. :) A személyzet ki-kiszalad és felkap egy szép darab brokkolit, articsókát vagy éppen a hely sztárját, a karfiolt.

 

Miközben az ételünkre várva körbetekintgetünk, azonnal szembe ötlik a kész karfiolokat felsorakoztató tároló alkalmatosság… De mi is van még itt?

 

Ó, hogy a maradék pita darabokhoz ingyen választhat háromféle szószt (tahinit, chilis olívaolajat és paradicsomszószt) a megfáradt utazó. :) Milyen egyszerű és milyen csábító ötlet!

 

De most már nem csigázlak tovább titeket, megmutatom, mivel laktunk jól. :) Dia választása egy halas-zöldséges pita volt (ami bundázott volt, így nem tudok referálni az ízéről, de Dia elmondása szerint kiváló volt), én pedig szintén pitába töltve kértem a híres francia lecsót, a ratatouille-t. Nem találom a megfelelő jelzőt arra, milyen finom volt. :)

 

De ne feledkezzünk meg az ebéd sztárjáról, a sült karfiolról sem!! :)

 

Ezt a kis utcában megbúvó helyet ne feledjétek el felkeresni, ha Párizsban jártok!!! :)

A másik választásunk egy nem kevésbé finom ételeket rejtő kis koreai étteremre esett. És milyen jól tettük!!!

Ari Ari

Egy éttermekkel és kávézókkal teli kis árkádos utcán bújik meg az Ari Ari.

 

A puritánnak is mondható belső fantasztikus ételekkel kecsegtet! :)

 

Előételként egy csinos kis osztott tányéron érkezett elénk négyféle finomság: fűszeres sült burgonya, szezámos zöldbab, kimchi és cukkini. E mellé Dia zöldséggel töltött kis tésztatáskákat választott, én pedig egy egyszerű zöldsalátát.

 

A második fogás pedig igazi koreai fogás: a még sistergő kőedény alján rizs, tetején változatos zöldségek érkeztek, Dia változatán még egy nyers tojás is helyet kapott, amit frissen tudott elkeverni a zöldségekkel. Kétféle szószt kaptunk hozzá Pazar volt! :)

 

Különösen szimpatikus, hogy akármerre jártunk, a csapvizet azonnal megkaptuk csinos kis kancsókban – ezt a szokást itthon is szívesen bevezetném.

Összességében fantasztikus hetet töltöttem Párizsban, mind a várost, mind a gasztronómiai kalandokat bátran ajánlom nektek! :)