Lazac kapros – citromos szósszal (tejmentes, tojásmentes recept)

Ismét Dia barátnőm receptjével érkezem, pontosabban a Párizsba érkezésem után, egy csinos kis piacon történő bevásárlást követően együtt készítettük el ezt a finomságot.

Mindenképpen próbáljátok ki, nagyon egyben vannak az ízek! :)

Hasonló receptet harcsával itt találtok.

 

  • 2 szép szelet lazacfilé
  • “Halak” fűszer
  • csipetnyi tengeri só, frissen őrölt bors
  • 1/2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1/2 citrom
  • 1 bő tk. szárított kapor
  • 100 ml zabtejszín

A lazacot “Halak” fűszerkeverékkel, sóval, borssal fűszereztük, majd néhány csepp olívaolajon, grillserpenyőben sütöttük készre. Sütés közben 1-2 csavarásnyi frissen facsart citromlével is ízesítettük.

A lazacot kivettük a serpenyőből, melegen tartottuk.

A serpenyőbe belefacsartuk a 1/2 citrom maradék levét, felkapargattuk a finom lepirult lazacdarabkákat, hozzáadtuk a kaprot majd zabtejszínnel lazítottuk a szószt. (Ha szükségesnek érzitek, sóval-borssal igazíthattok az ízén.)

Beforraltuk, majd a lazacot a szósszal nyakon öntve, rizssel és párolt brokkolival tálaltuk az ételt.

Jó étvágyat hozzá! :)

2 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár