cukormentes főétel gluténmentes szójamentes tejmentes tojásmentes uj_recept vegán receptek

Brokkolis burgonyafőzelék (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept)

Nagyon szeretjük a főzelékeket! Ha ügyesen párosítjuk / fűszerezzük őket, messze túlmutatnak a régi menzás emlékeken.

Ha burgonyát használunk, akkor pedig még a lisztes / tejtermékes (vagy tejtermék-pótlóval elért) sűrítés sem szükséges.

Mi is lenne velünk burgonya nélkül?? :)

 

  • 350 g brokkoli, rózsáira szedve
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • kb. 10 cm-nyi póréhagyma, vékony szeletekre vágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 700 g burgonya, meghámozva, felkockázva
  • 3 babérlevél
  • 1 tk. majoránna
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors

A brokkolit enyhén sós vízben fogkeményre főztem, majd leszűrtem.

Az olívaolajat felmelegítettem egy tapadásmentes edényben, majd kis lángon főzve lassan puhára pároltam. Kis idő múlva az edénybe dobtam az egész fokhagymagerezdeket is.

A felkockázott burgonyát hozzáadtam a megpuhult póréhoz. Annyi vízzel öntöttem fel, ami egy ujjnyira ellepi. Babérlevéllel és majoránnával fűszereztem, sóztam, borsoztam és puhára főztem.

Amikor a burgonya megpuhult, hozzáadtam az előfőzött brokkolit, majd botmixerrel kb. a zöldségek felét pürésítettem.

A főzeléket még egyszer összeforraltam és tálaltam.

Babfasírttal tálaltam (bioboltban vásárolt fasírtporból készítettem).

4 adag lesz belőle