Már olyan régóta kerülgettem egy csomag üvegtésztát a konyhámban, hogy éppen megérett az idő a felhasználására. :)
Természetesen keleties ízvilággal képzeltem el.
- 100 g üvegtészta
- 1 ek. szezámolaj (mint tudjátok, az esetek 99%-ában extra szűz olívaolajat használok, wokos ételeknél azonban a különösen magas hőfok miatt érdemes szezámolajat)
- 1 fej vöröshagyma, vékony szeletekre vágva
- diónyi gyömbér, meghámozva és kis lyukú reszelőn lereszelve
- 3-4 gerezd fokhagyma (mérettől függően), vékony szeletekre vágva
- 150 g sárgarépa, gyufaszál méretű csíkokra vágva
- 150 g kínai kel, 1/2 cm vékony szeletekre vágva
- 2 ek. tamari szójaszósz (gluténmentes)
- 2 ek. édes chili szósz
- frissen őrölt bors
- (tengeri só – ha szükságes)
Az üvegtésztát egy tálba tettem, majd forrásban lévő vizet öntöttem rá. Néhány percig állni hagytam, majd amikor megpuhult, és áttetszővé vált, leszűrtem. Állni hagytam.
Felhevítettem a wokot. Szezámolajjal kezdtem. Beledobtam a vöröshagymát, dobva-rázva pirítottam, 1 perc múlva a gyömbér, majd további 1 perc múlva a fokhagyma is erre a sorsra jutott.
Amikor a hagymás-gyömbéres alap megpuhult és illatozni kezdett, előbb a répát, majd kis idő múlva a kínai kelt is hozzáadtam. Ekkor még ízesítés nélkül csak a zöldségeket pirítottam.
Hamarosan szója- és chili szósszal ízesítettem az ételt. Frissen őrölt borsot és csipetnyi sót is adtam hozzá.
Végül, amikor a kínai kel összeesett, de a répa még kissé ropogós maradt, belekevertem az előkészített üvegtésztát is, és némi pirítás után tálaltam az ételt.
2 adag lesz belőle