Amikor összejön egy kisebb-nagyobb társaság nálunk, igyekszem többféle sós és édes ropogtatni-valót kínálni.
Természetesen Deliciously Ella karácsonyi receptjei között is találtam egy mennyien finom és egészséges receptet, amihez csapán a sütőt kell bekapcsolni rövid időre, és már ott is terem előttünk egy más dimenzióba emelt mandulahalom. :)
A receptet kissé átalakítottam, csavarjatok ti is bátran egyet rajta az otthon fellelhető alapanyagoknak megfelelően. :)
- 200 g mandula
- 1 ek. barna nádcukor
- 1 ek. datolyaszirup
- 1/2 ek. méz
- 1 tk. fahéj
- 1/2 szerecsendió, reszelve
- 1/2 tk. őrölt gyömbér
Előmelegítettem a sütőt 180 C-ra.
Egy akkora üveg sütőtálat, amiben a mandula elfér egy rétegben, sütőpapírral kibéleltem. Beleszórtam a mandulát.
Arányosan megszórtam a barna nádcukorral, meglocsoltam datolyasziruppal és mézzel, majd a fűszerekkel. Kézzel jól össze is dolgoztam, hogy minden mandulaszemet beborítson a finom máz.
Kb. 20 percig sütöttem, de időközben többször átkevertem, ellenőriztem, hogy ne égjen oda a máz.
A sütőből kivéve hagytam teljesen kihűlni, az esetlegesen összeragadt darabokat szétválasztottam, majd tálaltam.