Ropogós fűszeres mandula (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept)

Amikor összejön egy kisebb-nagyobb társaság nálunk, igyekszem többféle sós és édes ropogtatni-valót kínálni.

Természetesen Deliciously Ella karácsonyi receptjei között is találtam egy mennyien finom és egészséges receptet, amihez csapán a sütőt kell bekapcsolni rövid időre, és már ott is terem előttünk egy más dimenzióba emelt mandulahalom. :)

A receptet kissé átalakítottam, csavarjatok ti is bátran egyet rajta az otthon fellelhető alapanyagoknak megfelelően. :)

 

  • 200 g mandula
  • 1 ek. barna nádcukor
  • 1 ek. datolyaszirup
  • 1/2 ek. méz
  • 1 tk. fahéj
  • 1/2 szerecsendió, reszelve
  • 1/2 tk. őrölt gyömbér

Előmelegítettem a sütőt 180 C-ra.

Egy akkora üveg sütőtálat, amiben a mandula elfér egy rétegben, sütőpapírral kibéleltem. Beleszórtam a mandulát.

Arányosan megszórtam a barna nádcukorral, meglocsoltam datolyasziruppal és mézzel, majd a fűszerekkel. Kézzel jól össze is dolgoztam, hogy minden mandulaszemet beborítson a finom máz.

Kb. 20 percig sütöttem, de időközben többször átkevertem, ellenőriztem, hogy ne égjen oda a máz.

A sütőből kivéve hagytam teljesen kihűlni, az esetlegesen összeragadt darabokat szétválasztottam, majd tálaltam.

 

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár