Ha hétvégén lazacot sütsz ebédre, érdemes félretenni egy kisebb darabot, ami egyéb alapanyagokkal “felturbózva” új köntösben érkezik az asztalra.
Nagy előnye, hogy nem kell hozzá sok lazac (így akár ha szeretnéd, alkalomadtán akár egy kisebb darabkát is vásárolhatsz), ezáltal költséghatékonyabb, viszont a többi hozzávaló segítségével mégis élvezheted az ízét, illetve a pozitív hatását (pl. Omega-3 zsírsavakban gazdag).
A többi hozzávalónak pedig tényleg csak a fantázia és a konyhád tartalma szab határt! :)
- 200 g durum penne
- 1 kisebb vöröshagyma, vékony szeletekre vágva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- kb. 100 g kínai kel, apróra vágva (nálam maradék volt)
- kb. 180 g lazac, bőrétől megszabadítva, kisebb kockákra vágva
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 1 kis üveg bio kukoricakonzerv
- 1 ek. szárított kápia paprika
A pennét forrásban lévő, sós vízben puhára főztem, majd leszűrtem.
A vöröshagymát kevés vízen párolni kezdtem, majd amikor majdnem megpuhult, hozzáadtam a fokhagymát is. Ezután kevertem bele kevés apróra vágott kínai kelt.
Végül a lazac került a serpenyőbe, amit sóztam és borsoztam. Néhány perccel később a kukorica és a szárított kápia paprika tett pontot a ragura.
Amikor a lazacos ragu alaposan összepirult, elkevertem az ételt az előkészített tésztával és nagy adag salátával tálaltam az ételt.
3-4 adag lesz belőle