cukormentes főétel főétel gluténmentes mentes étkezések szójamentes tejmentes tojásmentes uj_recept vegán receptek

Póréhagymás csicseriborsó lepény (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, zsiradékmentes, vegán recept)

Ez a hét a munkahelyi konyhában a napsugaras ételek hete volt: szinte minden nap egy élnénk, napsugaras, vidám színű ételt rejtettek a dobozkáink: sárgarépa- és sütőtöklevest, sütőben sült vegyes zöldségeket, kurkumával “színezett” főzelékeket, curry-ket – nem győztük egymás ételeit csodálni! :)

Én is beálltam hát a sorba és felavattam a hétvégén vásárolt mini tartelette formáimat ezzel a lepénnyel. Mivel szilikonból készültek, teljesen tapadás-mentesen lehet bennük sütögetni. Ha nem szilikon formád van, keverj a receptbe plusz egy evőkanál extra szűz olívaolajat!

A lepénykéket pedig főzelék feltétként, valamint vacsorára salátával fogyasztottuk.

 

  • 200 g csicseriborsó liszt
  • 1 csapott tk. sütőpor
  • 1 csapott tk. kurkuma
  • 1/2 tk. fokhagyma por
  • 1 csapott kk. fekete só (elhagyható. ettől lesz kicsit “tojásszerű” zamata, de enélkül is finom
  • kb. 10 cm-nyi póréhagyma, vékony félkarikákra szeletelve
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 170 ml víz
  • chili pehely a szóráshoz

Elkevertem a csicseriborsó lisztet, sütőport, kurkumát, fokhagyma port, fekete sót, póréhagymát. Enyhén sóztam, borsoztam.

Hozzáadtam 170 ml vizet, majd 15 percre állni hagytam.

Ezután 6 db tartelette formába kanalaztam, a tetejüket chili pehellyel megszórtam, majd 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöttem az ételt (érdemes addig sütni, amíg a beleszúrt pálcikára már nem ragad tészta).

6 tartelette lett belőle, ez 2-3 adag (de könnyen duplázható – érdemes is! :) )