Ez a hét a munkahelyi konyhában a napsugaras ételek hete volt: szinte minden nap egy élnénk, napsugaras, vidám színű ételt rejtettek a dobozkáink: sárgarépa- és sütőtöklevest, sütőben sült vegyes zöldségeket, kurkumával “színezett” főzelékeket, curry-ket – nem győztük egymás ételeit csodálni! :)
Én is beálltam hát a sorba és felavattam a hétvégén vásárolt mini tartelette formáimat ezzel a lepénnyel. Mivel szilikonból készültek, teljesen tapadás-mentesen lehet bennük sütögetni. Ha nem szilikon formád van, keverj a receptbe plusz egy evőkanál extra szűz olívaolajat!
A lepénykéket pedig főzelék feltétként, valamint vacsorára salátával fogyasztottuk.
- 200 g csicseriborsó liszt
- 1 csapott tk. sütőpor
- 1 csapott tk. kurkuma
- 1/2 tk. fokhagyma por
- 1 csapott kk. fekete só (elhagyható. ettől lesz kicsit “tojásszerű” zamata, de enélkül is finom
- kb. 10 cm-nyi póréhagyma, vékony félkarikákra szeletelve
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 170 ml víz
- chili pehely a szóráshoz
Elkevertem a csicseriborsó lisztet, sütőport, kurkumát, fokhagyma port, fekete sót, póréhagymát. Enyhén sóztam, borsoztam.
Hozzáadtam 170 ml vizet, majd 15 percre állni hagytam.
Ezután 6 db tartelette formába kanalaztam, a tetejüket chili pehellyel megszórtam, majd 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöttem az ételt (érdemes addig sütni, amíg a beleszúrt pálcikára már nem ragad tészta).
6 tartelette lett belőle, ez 2-3 adag (de könnyen duplázható – érdemes is! :) )