Nagyon vicces dolog a munkahelyen ebédelni és fotózni! Egyrészt a kis “ebéd klub” tagjai legalább annyira rajonganak a főzésért, mint én, így csillogó szemmel tudnak beszélni a lehető legjobb olívabogyóról, amit már nagy kiszerelésben innen és innen kell venni a családnak, vagy sorolják (mintha csak blogot írnának :) a fűszereket, hogy csak ebből egy csipetnyit, ebből két csipetnyit…
Na és a névadás, az külön móka! (Értsd: mi legyen a neve a blogon megörökített ételnek). A vadabbnál vadabb elképzelésektől a legjobbakig, csak úgy repkednek az ötletek!
Szóval ne feledjétek: enni jó – mert összeköt. :)
- 5 cm-nyi póréhagyma, vékonyra szeletelve
- 2 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
- 200 g csiperkegomba, 4 cikkbe vágva
- 1 tk. kurkuma
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 1 kisebb vöröshagyma, szeletelve
- 3 sárgarépa, reszelve
- 15 koktélparadicsom, félbevégva
- 250 g bébispenót
- 200 ml rizstejszín
Először a kurkumás gombát készítettem elő. A póréhagymát és a fokhagymát kevés vízben párolni kezdtem. Amikor megpuhult, hozzáadtam az előkészített gombát, kurkumával, sóval és borssal fűszereztem, majd előbb fedő alatt pároltam, majd a fedőt levéve addig pirítottam, amíg a levét teljesen elfőtte és kissé barnás színt kapott.
Eközben egy mélyebb serpenyőben szintén kevés vízben párolni kezdtem a vöröshagymát. Amikor megpuhult, hozzáadtam a reszelt répát, majd amikor a répa roppanósra puhult, a koktélparadicsomot is. Végül a spenóttal gazdagítottam és amikor a levelek szépen összeestek, rizstejszínnel forraltam be.
Végül a kurkumás gombát elkevertem a spenótos keverékkel.
Durum tésztával tálaltam, de kiváló rizzsel, vagy akár lepénykenyérrel is.
2 kiadós adag lesz belőle