Annyira, de annyira vágytam egy kis körözöttre… Úgy, ahogy otthon ettük, paprikásan, sok hagymával, nagy szelet kenyérrel. Azonnal el is kezdett kattogni az agyam.
Az egyik túróhelyettesítő a köles lehetett volna, de nem akartam kölesből készíteni, mert annak az ízét nem igazán szeretem.
Így jutottam el a tofuhoz, amit én magam szinte soha nem használok (akkor is a keleties jellegű ételekben). Sokan használják azonban a hús vagy a sajt pótlására, így most én is belevágtam a nagy körözött-kalandba – és a tofut meghagyom azokra a ritka alkalmakra, amikor ezt az ételt kívánom.
- 300 g füstölt tofu (1 tömb)
- tengeri só
- frissen őrölt bors
- csipetnyi fűszerkömény
- 1 csapott tk, pirospaprika
- 1/2 fej vöröshagyma, apró kockákra vágva
- (rizstejszín – ha krémesebben szereted)
A füstölt tofut villával összetörtem. Sóztam, borsoztam. Fűszerköménnyel és pirospaprikával fűszereztem, majd a hagymával alaposan elkevertem.
Az enyém inkább darabos lett, ha krémesebben szereted, 1-2 ek. rizstejszínt adj hozzá, és igazítsd az ízét sóval, borssal.
Ha tetszett a recept, keresd fel a Facebook-oldalunkat is, ahol további finomságok receptje vár!