Bizonyára közöttetek is sokan dolgoznak, tanulnak, ahol bizony leginkább magunknak kell gondoskodni az egészséges és finom falatokról. Néha persze belefér egy-egy rendelés, ami nálam leginkább egy sajtmentes pizzát vagy egy koreai kimbap tálat, esetleg sushit jelent – ha végképp nincs időm főzni -, de azért a munkahelyi ebédet is igyekszem legtöbbször saját magam megoldani.

Hét elején azonban majdnem másképp alakult a dolog. :) Ugyanis Bécsben töltöttünk egy csodás hétvégét; nagyon későn értünk haza, és még a konyha is “üres” volt. Azt gondoltam, itt ma bizony semmi nem fog készülni.

Reggelre azonban megálmodtam, hogy nem hiába van jól felszerelt kamrám, meg egy fagyasztóm, hátha mégis sikerül rendelés-mentesen megoldani a napot. És így is lett!

Ezt a dobozt tehát nyugodtan betervezheted munka előtti főzéshez is, hipp.hopp el fogsz vele készülni. :)

 

  • 125 g Szafi Free fűszeres zabköret
  • 1 doboz csicseriborsó
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 1 tk. füstölt paprika
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • 1 cs. (450 g) tetszés szerinti fagyasztott zöldségkeverék

A zabköretet elkészítjük a csomagoláson lévő utasítás szerint: a 125 g zabköretet 200 ml vízzel közepes hőfokon főzni kezdjük. 8-10 perc alatt készre főzzük, közben többször megkeverjük. Végül lefedve pihentetjük még legalább 10 percig.

A csicseriborsót kevés vízzel egy tapadásmentes serpenyőben készítjük el. Sózzuk, borsozzuk, füstölt paprikával és római köménnyel fűszerezzük, majd kevés vizet öntünk rá. Addig főzzük, amíg a víz teljesen elpárolog, ezután kissé meg is pirítjuk.

A zöldségeket egy mélyebb serpenyőben sóval és borssal fűszerezve roppanósra pároljuk.

Az elkészült ételt nagy adag salátával tálaljuk (ha éppen van otthon :) .

2 adag lesz belőle