A tökcsánka és a hummusz osztatlan sikere után az jutott eszembe, ha már a hozzávalók rendelkezésre állnak, miért ne születhetne a konyhámban valami új, valami más?

Íme, ez a tócsni lett az. :)

 

  • 2 közepes cukkini, hámozva, nagy lyukú reszelőn lereszelve
  • 5 kisebb burgonya, hámozva, nagy lyukú reszelőn lereszelve
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 1/2 kk. római kömény, mozsárban összezúzva (elhagyható)
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld, aprítva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek. tahini
  • 1/2 – 1 citrom frissen facsart leve (ízlés szerint)
  • kb. 6 – 8 ek. zabpehely liszt (amennyit az étel felvesz)
  • extra szűz olívaolaj

A cukkiniket és a burgonyát összekevertem, sóztam, borsoztam, állni hagytam. Amikor kevés levet eresztett, kicsavartam.

Római köménnyel fűszereztem, majd eldolgoztam a petrezselyemmel, fokhagymával, tahinivel és citromlével. Végül zabpehely liszt hozzáadásával állítottam be a megfelelő állagot.

Egy tepsit kibéleltem szilikonlappal (a papír ebben az esetben sajnos nem hoz tökéletes megoldást), amit olívaolajjal is megkentem.

A masszából diónyi golyókat formáztam, a tepsiben ellapogattam és a tetejüket fekete szezámmaggal megszórtam. A tócsnit előmelegített sütőben készre sütöttem.