Annyira megkívántam a chilis babot… Annyira, de annyira, hogy leromboltam bab- és kukorica konzervet venni a közeli kisboltba és azonnal megfőztem. :)

Királyi lakoma volt! :)

 

  • 1-2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma, vékonyra szeletelve
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 nagy sárgarépa, nagy lyukú reszelőn lereszelve
  • 1 zöld színű paprika, felkockázva
  • 1 húsos tv paprika, felkockázva
  • 1 vörösbab konzerv, lecsepegtetve, alaposan átmosva
  • 1 kukorica konzerv, lecsepegtetve, alaposan átmosva
  • 4 paradicsom
  • 2-3 ek. jó minőségű sűrített paradicsom
  • 2 ek. chilis bab fűszerkeverék
  • himalaya só
  • 1-2 ek. édes chili szósz (elhagyható)

A tálaláshoz:

  • 1-2 ek. extra szűz olívaolajjal sütött hagymás tepsis burgonya
  • zöldsaláta

Az ételt mélyebb serpenyőben készítettem, hiszen a sok-sok hozzávaló igen jelentős mennyiségű végeredménnyel kényeztet bennünket. :) Végig kis lángon főztem az ételt, hogy az ízek a legoptimálisabban érjenek össze.

Az olívaolajon párolni kezdtem a vöröshagymát, majd néhány perc múlva a fokhagymát is. Amikor kezdtek megpuhulni, hozzáadtam a sárgarépát és a kétféle paprikát is, majd lefedve puhítottam a zöldségeket.

Amikor éppen roppanósra puhultak, elkevertem a vörös babbal és a kukoricával. Kb. 3/4 pohárnyi vizet öntöttem alá, majd a paradicsomokra került sor, amiket előzőleg megszabadítottam a héjuktól (mindkét végüket kereszt alakban bevágtam, makd forrásban lévő vízben állni hagytam őket kb. 5 percig, ezután könnyen le lehet húzni a héjukat).

Alaposan összeforgattam a ragut, majd a paradicsompürét, a chilis bab fűszerkeveréket és a sót is hozzáadtam.

Hagytam összeérni az ízeket, majd 1-2 ek. édes chili szósszal fejeztem be a főzést (ez a lépés el is hagyható; nekem éppen volt itthon).

Mi hagymás tepsis burgonyával és zöldsalátával fogyasztottuk, de természetesen kiváló rizzsel, tortéllával, vagy akár friss kenyérrel is.

Igen kiadós adag, 6-8 főnek is elegendő