Annyira megkívántam a chilis babot… Annyira, de annyira, hogy leromboltam bab- és kukorica konzervet venni a közeli kisboltba és azonnal megfőztem. :)
Királyi lakoma volt! :)
- 1-2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma, vékonyra szeletelve
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 nagy sárgarépa, nagy lyukú reszelőn lereszelve
- 1 zöld színű paprika, felkockázva
- 1 húsos tv paprika, felkockázva
- 1 vörösbab konzerv, lecsepegtetve, alaposan átmosva
- 1 kukorica konzerv, lecsepegtetve, alaposan átmosva
- 4 paradicsom
- 2-3 ek. jó minőségű sűrített paradicsom
- 2 ek. chilis bab fűszerkeverék
- himalaya só
- 1-2 ek. édes chili szósz (elhagyható)
A tálaláshoz:
- 1-2 ek. extra szűz olívaolajjal sütött hagymás tepsis burgonya
- zöldsaláta
Az ételt mélyebb serpenyőben készítettem, hiszen a sok-sok hozzávaló igen jelentős mennyiségű végeredménnyel kényeztet bennünket. :) Végig kis lángon főztem az ételt, hogy az ízek a legoptimálisabban érjenek össze.
Az olívaolajon párolni kezdtem a vöröshagymát, majd néhány perc múlva a fokhagymát is. Amikor kezdtek megpuhulni, hozzáadtam a sárgarépát és a kétféle paprikát is, majd lefedve puhítottam a zöldségeket.
Amikor éppen roppanósra puhultak, elkevertem a vörös babbal és a kukoricával. Kb. 3/4 pohárnyi vizet öntöttem alá, majd a paradicsomokra került sor, amiket előzőleg megszabadítottam a héjuktól (mindkét végüket kereszt alakban bevágtam, makd forrásban lévő vízben állni hagytam őket kb. 5 percig, ezután könnyen le lehet húzni a héjukat).
Alaposan összeforgattam a ragut, majd a paradicsompürét, a chilis bab fűszerkeveréket és a sót is hozzáadtam.
Hagytam összeérni az ízeket, majd 1-2 ek. édes chili szósszal fejeztem be a főzést (ez a lépés el is hagyható; nekem éppen volt itthon).
Mi hagymás tepsis burgonyával és zöldsalátával fogyasztottuk, de természetesen kiváló rizzsel, tortéllával, vagy akár friss kenyérrel is.
Igen kiadós adag, 6-8 főnek is elegendő