A hosszú hétvége utolsó napja a lakásfelújítás utolsó napját is jelentette egyben. Végre minden a helyére került, és boldog megelégedéssel vettük birtokba megújult kis otthonunkat. :)
Ezért cserébe viszont késő délután kaptunk észbe, hogy igen régen volt már az a bizonyos reggeli. Szerencsére bőven volt itthon mindenféle finomság, így összedobtam egy jó kis salátát.
A salátához:
- 1 kisebb lila káposzta fele (kb. 200 g), nagy lyukú reszelőn lereszelve
- himalája só
- 2 sárgarépa, hámozóval vékony szeletekre vágva
- 4 paradicsom, szeletelve
- 1 zöld színű paprika, szeletelve
- 2 szelet füstölt pisztráng (késztermék)
Az öntethez:
- 2 ek. tahini
- 1 ek. mustár
- 2 ek. víz
- 1 tk. fokhagymapor
- himalája só, frissen őrölt bors
A tálaláshoz:
- pita (vagy lepénykenyér, pirított kenyér – elhagyható) – a képen látható pita glutént tartalmaz, gluténérzékenyek válasszanak hozzá gluténmentes terméket!
Szerintem kitaláltátok :), hogy a saláta hozzávalóit elrendeztem egy tálon, az öntet hozzávalóit pedig egy kisebb befőttesüvegben összeráztam.
A salátát az öntettel meglocsoltuk, majd pirított pitával fogyasztottuk.
2 adag lesz belőle