Ahogy már a csicseriborsó – bab curry esetében is elárultam, tartok itthon néhány konzervet arra az esetre, ha gyorsan szeretnék valami finomat, mert néha azért velem is előfordul, hogy nem szeretnék órákat tölteni a konyhában.
Ez a leves alig 10 perc alatt elkészül, és mivel nálunk nem telhet el ebéd leves nélkül, nem is bánom, hogy hipp – hopp össze lehet dobni.
A fotóért pedig nagy köszönettel tartozom egy közös főzés után Ramónának! :)
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 kisebb vöröshagyma vagy 1 szál újhagyma a zöldjével, apró kockákra vágva
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 doboz kukorica konzerv
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 1 tk. kakukkfű
- 200 ml rizstejszín
Az olívaolajon 3 – 4 percig pároltam a hagymát, majd hozzáadtam a fokhagymát és további 1 – 2 percig együtt pároltam őket.
Hozzáadtam az előre leszűrt és alaposan átmosott és leszűrt kukorica konzervet. Sóztam, borsoztam, kakukkfűvel ízesítettem, felöntöttem kb. 600 ml vízzel.
Összeforraltam, majd rizstejszínnel habartam (hőkiegyenlítés!)
3 – 4 adag lesz belőle