Amióta megtaláltam a River Cottage-féle bűvös kenyértészta receptet, nem tudok betelni vele: készítettem már belőle pizzát, zsemlét és grissinit is. De még ezt az élményt is lehet fokozni!
Most a zsemle kapott néhány hozzávalót, amitől csak csodásabb ízekkel gazdagodott a reggelizőasztalunk. :)
- kenyér alaptészta
- 6 db szárított paradicsom (nem olajos), kis darabokra vágva
- 30 g dió, durvára vágva
- 12 db kalamata olívabogyó, kis darabokra vágva
- 85 g lenmag
A tészta száraz hozzávalóit elkevertem. Hozzáadtam az extrákat: a szárított paradicsomot, a diót,az olívabogyót és a lenmagot. Csak ezután kevertem hozzá a nedves hozzávalókat, majd a kenyér alaptésztánál leírt módon állítottam össze formázás előtt a tésztát.
Citromnyi zsemléket tettem a sütőpapírral borított tepsire, tetejüket kereszt alakban bevágtam. Előmelegített sütőben sütöttem készre (figyeltem, hogy mind a teteje, mind az alja szépen megbarnuljon, de ne égjen meg.)
12 zsemlét formáztam; a maradék tésztából pedig ismét grissini készült.