Paradicsomos káposzta 2

Korábban szerepelt a blogon egyik nagy kedvencem, a paradicsomos káposzta, most azonban teljes mértékben sűrítés nélkül sikerült, illetve kevés természetes édesítéssel elérni a megfelelő ízt és állagot. Pazar ebédünk volt. :)

A paradicsomos káposztához:

  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 fej lila hagyma, vékonyra szeletelve
  • 1/2 kisebb fej káposzta, vékonyra szeletelve
  • tengeri só és frissen őrölt bors
  • őrölt kömény
  • 500 ml passata di pomodoro (sűrű paradicsomlé)
  • 400 ml víz (plusz ha még szükséges)
  • juharszirup ízlés szerint

A pácolt tofuhoz:

  • 1 ek. szójaszósz
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • kevés tengeri só és frissen őrölt bors
  • 300 g tofu, szeletelve

Az olívaolajon lassú tűzön puhára pároltam a lila hagymát. Hozzáadtam a káposztát, sóztam, borsoztam, köménymaggal fűszereztem; együtt pároltam – pirítottam a hagymával. Felöntöttem a sűrű paradicsomlével és a vízzel, majd lassú tűzön addig főztem az ételt, amíg a káposzta még kissé ropogós maradt. Juharsziruppal igazítottam az ízeken.

A lazachoz is használt páclé hozzávalóit elkevertem, tofuszeleteket pácoltam vele néhány órán át, majd forró serpenyőben megpirítottam a szeleteket.

3 – 4 adag könnyű ebéd lesz belőle

2Pingbacks & Trackbacks on Paradicsomos káposzta 2

  1. […] paradicsomos káposzta elkészítésénél megmaradt egy fél fej káposzta, s mivel a reggelik új formába öntése […]

  2. […] a tél vége felé már nagyon ki vagyunk éhezve a harsogó színekre, és mivel a paradicsomos káposzta hatalmas kedvenc nálunk, arra gondoltam, miért ne működhetne ez az étel zöldbabbal is – […]

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár