Korábban szerepelt a blogon egyik nagy kedvencem, a paradicsomos káposzta, most azonban teljes mértékben sűrítés nélkül sikerült, illetve kevés természetes édesítéssel elérni a megfelelő ízt és állagot. Pazar ebédünk volt. :)
A paradicsomos káposztához:
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 fej lila hagyma, vékonyra szeletelve
- 1/2 kisebb fej káposzta, vékonyra szeletelve
- tengeri só és frissen őrölt bors
- őrölt kömény
- 500 ml passata di pomodoro (sűrű paradicsomlé)
- 400 ml víz (plusz ha még szükséges)
- juharszirup ízlés szerint
A pácolt tofuhoz:
- 1 ek. szójaszósz
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- kevés tengeri só és frissen őrölt bors
- 300 g tofu, szeletelve
Az olívaolajon lassú tűzön puhára pároltam a lila hagymát. Hozzáadtam a káposztát, sóztam, borsoztam, köménymaggal fűszereztem; együtt pároltam – pirítottam a hagymával. Felöntöttem a sűrű paradicsomlével és a vízzel, majd lassú tűzön addig főztem az ételt, amíg a káposzta még kissé ropogós maradt. Juharsziruppal igazítottam az ízeken.
A lazachoz is használt páclé hozzávalóit elkevertem, tofuszeleteket pácoltam vele néhány órán át, majd forró serpenyőben megpirítottam a szeleteket.
3 – 4 adag könnyű ebéd lesz belőle