A paradicsomos káposzta elkészítésénél megmaradt egy fél fej káposztám, s mivel a reggelik új formába öntése folyamatban van (ahogy már a (tej-és tojásmentes) póréhagymás – kukoricás muffin esetében is írtam), az interneten keresgélve botlottam bele Mindenmentes Nóri receptjébe, ami nagy sikert aratott minden fogyasztó körében. :)

Az én verzióm glutén-, tej- és tojásmentes lett.

  • 1/2 kisebb fej káposzta, nagy lyukú reszelőn lereszelve
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2 ek. NEM zsírtalanított lenmagliszt + 5 ek. víz
  • 100 g kölesliszt
  • 50 g hajdinaliszt
  • 110 g barna rizsliszt
  • 1 kk. só
  • bőséges adag frissen őrölt bors
  • 1 tk. foszfátmentes sütőpor
  • 60 g extra szűz olívaolaj
  • 100 g langyos víz
  • szükség esetén néhány ek. rizstej

A káposztát megpároltam – pirítottam az extra szűz olívaolajon.

A lenmaglisztet elkevertem a vízzel és 10-15 percig állni hagytam, amíg zselés állagot öltött.

Egy tálban alaposan összekevertem a száraz hozzávalókat: a köleslisztet, a hajdinalisztet és a barna rizslisztet. Sóztam, borsoztam, a sütőport is elkevertem a lisztekben.

A langyos vizet eldolgoztam az olívaolajjal és lenmaglisztes zselével, majd összekevertem a száraz hozzávalókkal.

Kevés rizstejjel addig lazítottam, amíg sűrű palacsintatészta állagú masszát kaptam.

12 muffin kapszliba osztottam szét a masszát, majd előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg megpirult a teteje.

Nagyon-nagyon finom, köszi az ötletet, Nóri! :)