Banánkenyér (tejmentes, tojásmentes)

Ha hétvége, akkor süti :). És ismét egy átalakított recept a Nők Lapja Konyha legújabb számából. Alog néhány hozzávaló, minimális erőfeszítés, a süti pedig igen kiadós, finom, és több napig is fogyasztható. :)

Igazi főnyeremény! :)

 

  • 3 ek. chia mag + 9 ek. víz
  • 120 g extra szűz olívaolaj
  • 200 g nyírfacukor
  • 150 g banán (héj nélkül mérve)
  • 300 g tk. tönkölyliszt
  • 5 g szódabikarbóna

A chia magot elkevertem a vízzel, és 10 percig állni hagytam. Ekkorra zselés állagot öltött, és kiváló tojáspótlóként szolgált.

Az olívaolajat alaposan eldolgoztam a nyírfacukorral, a villával összetört banánnal, illetve a zselés chia maggal.

Belekevertem és alaposan eldolgoztam a teljes kiőrlésű tönkölylisztet, majd a szódabikarbónát, és szilikonos formában, előmelegített sütőben sütöttem készre.

Kb. 45 – 60 perc sütési idő szükséges (az eredeti receptben 160 C-t olvashatunk), tűpróbával többször ellenőriztem a süti állapotát.

1 nagyobb őzgerinc forma lett tele a sütivel

 

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár