Imádom a tavaszt és a nyarat! Elkezdődtek kellemes piacozós hétvégéim, és a beszerzett zsákmányokból rendszeresen összerakok egy-egy ilyen ebédet. :) A lényeg az ízek, színek és textúrák változatossága, a többinek csak a képzeletünk szab határt!

Nagyon fontos, hogy fogyasszunk minél több nyers zöldséget, hiszen azok őrzik meg leginkább a gazdag tápanyagokat. (Különösen igaz ez a salátafélékre / zöld levelekre).

Ha üvegbe pakolunk egy laktató salátát, pedig még melegítenünk sem kell, csak előkapni az üveget a munkahelyen / kiránduláson – így a mikrohullámoktól is megkíméljük magunkat ;).

 

Ebben az üvegben a következőket rétegeztem:

  • maradék főtt csicseriborsó
  • darabolt mángold levelek
  • maradék főtt quinoa
  • nyers sárgarépa
  • nyers cékla

Az üvegbe már nem fért bele, de a díszes társaságot jó nagy adag rukkola salátával kísértem. (Természetesen, ha nem munkahelyi ebédről lett volna szó, jóféle hagymakarikák is színesítették volna a salátát. :) ).

Üvegezésre fel! ;)