Krumplifőzelék spenóttal (gluténmentes, tejmentes, zsírszegény recept)

Semmiféle burgonyázás nem szükséges ennek az ételnek a néven nevezéséhez, hiszen a fogás nem több, mint egy otthoni, melengető krumplifőzelék – vagy mégis? :)

 

  • 700 g burgonya, felkockázva
  • 2 újhagyma, a zöld szárával együtt
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 1 bő tk. majoránna
  • 3 babérlevél
  • 400 g spenót, szeletelve
  • 5 ek. rizstejszín
  • 1 csapott tk. pirospaprika
  • 2 tk. étkezési keményítő
  • 1/2 kisebb citrom leve

A burgonyát az újhagymával együtt kezdtem főzni annyi vízben, ami 1-2 ujjnyira ellepi. Sóztam, borsoztam, majoránnával és babérlevéllel fűszereztem, majd fedő alatt szinte teljesen készre főztem.

Ekkor tettem bele a spenótot, ami néhány perc alatt megpárolódott.

A rizstejszínben csomómentesen elkevertem a pirospaprikát, hőkiegyenlítéshez adagoltam hozzá a főzelék levéből, majd a főzelékhez adtam. A keményítőt kevés hideg vízzel elkevertem, ez került a főzelékbe sűrítőanyagként.

Az elkészült ételt levettem a tűzhelyről, a frissen facsart citromlé csak ekkor került bele.

4 adag lett belőle (ami teljes mértékben hozta a klasszikus tejfölös burgonyafőzelék ízvilágát)

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár