Tombol a kánikula, azonban mégis vágyik az ember néha egy kis édességre… Nálunk a “néha” halmozottan igaz, hiszen ahogy a blogbejegyzésekben is láthatjátok, nagyon kevés alkalommal sütök sütit. :)
Most azonban a hűtőszekrényben éppen ott figyelt egy adag házi mandulatej készítésből megmaradt mandula “darálék”, amit nem volt kedvem a sütőben kiszárítani, hogy “lisztként” használjam fel.
Így inkább összedobtam egy villámgyors, hűthető édességet.
A fotózásra már csak néhány darabot tudtam megmenteni… :)
- 3/4 bögre (kb. 300 ml) mandula “darálék” (nálam mandulatej készítése során megmaradt “törmelék”)
- 3/4 bögre (kb. 300 ml) datolya, 60 percre vízbe áztatva
- 50 ml rizstejszín
- 1 ek. zsírszegény holland kakaópor
- 5 ek. puffasztott amaránt + a forgatáshoz
Az amaránt kivételével az összes hozzávalót aprítógépben kevertem el.
Végül belekevertem 5 ek. puffasztott amarántot, golyókat formáltam és további puffasztott amarántba forgattam őket.
Kiadós adag lett, de mivel szorgos kezek el-elcsentek egyet, pontos darabszámot nem tudok mondani. :)