Villámgyors datolyás golyók (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, hozzáadott cukormentes)

Tombol a kánikula, azonban mégis vágyik az ember néha egy kis édességre… Nálunk a “néha” halmozottan igaz, hiszen ahogy a blogbejegyzésekben is láthatjátok, nagyon kevés alkalommal sütök sütit. :)

Most azonban a hűtőszekrényben éppen ott figyelt egy adag házi mandulatej készítésből megmaradt mandula “darálék”, amit nem volt kedvem a sütőben kiszárítani, hogy “lisztként” használjam fel.

Így inkább összedobtam egy villámgyors, hűthető édességet.

A fotózásra már csak néhány darabot tudtam megmenteni… :)

 

  • 3/4 bögre (kb. 300 ml) mandula “darálék” (nálam mandulatej készítése során megmaradt “törmelék”)
  • 3/4 bögre (kb. 300 ml) datolya, 60 percre vízbe áztatva
  • 50 ml rizstejszín
  • 1 ek. zsírszegény holland kakaópor
  • 5 ek. puffasztott amaránt + a forgatáshoz

Az amaránt kivételével az összes hozzávalót aprítógépben kevertem el.

Végül belekevertem 5 ek. puffasztott amarántot, golyókat formáltam és további puffasztott amarántba forgattam őket.

Kiadós adag lett, de mivel szorgos kezek el-elcsentek egyet, pontos darabszámot nem tudok mondani. :)

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár