cukormentes főétel főétel mentes étkezések szójamentes tejmentes tojásmentes uj_recept vegán receptek

Mediterrán penne nyers zöldségekkel (tejmentes, tojásmentes, zsírszegény, vegán recept)

Még mindig nem estünk túl teljes mértékben a lakás felújításán, de már jó úton járunk afelé, hogy nyugodtan hajtsuk álomra a fejünket a szépen megújult kis lakásunkban. Addig is viszont szembe kell néznünk néhány problémával, avagy kihívással gasztrofronton. :)

Jaj, nincs itthon kenyér! Hol van az olívaolaj? Áááááááááááá, vasárnap van, semmi nincs nyitva a környéken… Éhes vagyok!!! :)

No, a fenti párbeszédre megoldás ez az étel, hiszen a Biodoboz mindig pontosan felvehető, és a hűtőszekrényben is akad azért egy kis ez, egy kis az. :)

 

  • 2 közepes méretű paradicsom, kisebb darabokra végva
  • 1/2 fej salátahagyma, hajszálvékony szeletekre vágva
  • 10-15 fekete olívabogyó, lecsepegtetve, leöblítve, félbevágva
  • 1 ek. kapribogyó, lecsepegtetve, leöblítve
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 100 g durum penne (vagy egyéb tészta, akár gluténmentes is lehet)
  • kevés friss petrezselyemzöld

Ez a recept kivételesen nem az “amíg a tészta fő, elkészítem a feltétet” varázsmondattal kezdődik, hiszen mivel nyers a feltét, azt szerettem volna, ha kevés levet ereszt, mielőtt elkeveredik a tésztával.

Ebből kifolyólag elkevertem a paradicsomot, a salátahagymát, az olívabogyót és a kapribogyót. Enyhén sóztam, borsoztam, majd jó alaposan elkevertem, kicsit össze is nyomkodtam, hogy a napsütötte paradicsom kiadja minden ízét és zamatát.

A tésztát lobogva forró sós vízben fogkeményre főztem, majd leszűrtem, és hideg vízzel azonnal átöblítettem.

A levet eresztett zöldségkeveréket elkevertem a tésztával, tányérra halmoztam, majd aprított petrezselyemmel megszórtam.

1 kiadós vagy 2 kisebb adag lesz belőle