Ismét Dia barátnőm receptjével érkezem, pontosabban a Párizsba érkezésem után, egy csinos kis piacon történő bevásárlást követően együtt készítettük el ezt a finomságot.
Mindenképpen próbáljátok ki, nagyon egyben vannak az ízek! :)
Hasonló receptet harcsával itt találtok.
- 2 szép szelet lazacfilé
- “Halak” fűszer
- csipetnyi tengeri só, frissen őrölt bors
- 1/2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1/2 citrom
- 1 bő tk. szárított kapor
- 100 ml zabtejszín
A lazacot “Halak” fűszerkeverékkel, sóval, borssal fűszereztük, majd néhány csepp olívaolajon, grillserpenyőben sütöttük készre. Sütés közben 1-2 csavarásnyi frissen facsart citromlével is ízesítettük.
A lazacot kivettük a serpenyőből, melegen tartottuk.
A serpenyőbe belefacsartuk a 1/2 citrom maradék levét, felkapargattuk a finom lepirult lazacdarabkákat, hozzáadtuk a kaprot majd zabtejszínnel lazítottuk a szószt. (Ha szükségesnek érzitek, sóval-borssal igazíthattok az ízén.)
Beforraltuk, majd a lazacot a szósszal nyakon öntve, rizssel és párolt brokkolival tálaltuk az ételt.
Jó étvágyat hozzá! :)
2 adag lesz belőle