Spagetti sült zöldségekkel és házi vegán parmezánnal (tejmentes, tojásmentes recept)

Egyik este nagyon későn értem haza, ilyenkor mindig reggel főzök, hiszen nem indulhatok el munkába házi készítésű ebéd nélkül. :)

Ha szorít az idő, egy hipp-hopp elkészíthető tésztaétel mindig jól jön.

 

  • 200 g durum spagetti (nálam most tintahal tintájával színezett fekete spagetti – ha nem ilyet használtok, vegán fogást kaptok)
  • himalája só
  • 1/2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 cukkini, karikázva
  • 2 paradicsom, karikázva
  • 2 kápia paprika, karikázva
  • 1 vöröshagyma, kisebb cikkekre vágva
  • frissen őrölt bors
  • házi vegán parmezán a tálaláshoz

A spagettit a csomagoláson lévő utasításnak megfelelően kb. 9-10 perc alatt fogkeményre főztem.

Egy nagyobb tepsit kibéleltem sütőpapírral, majd extra szűz olívaolajjal nagyon vékonyan ki is kentem. Erre sorakoztattam az előre összevágott zöldségeket. Csak frissen őrölt borssal fűszereztem.

Előmelegített sütőben addig sütöttem a zöldségeket, amíg az egyik oldaluk kissé barnásra pirult, majd megfordítottam őket és a másik oldalukat is megpirítottam kissé. Utólag enyhén megsóztam a kész sült zöldségeket.

A spagettit a sült zöldségekkel, házi vegán parmezánnal és balzsamecetes zöldsalátával tálaltam.

2 kiadós adag lesz balőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár